Nohut Tava (Pratik Ve Lezzetli)

Nohut Tava (Pratik Ve Lezzetli) Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 adet kapya biber
  • 1 büyük uzunluk soğan
  • 3 adet yeşil biber
  • 3 adet domates
  • 3 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı pul biber (tepeleme)
  • 1 tatlı kaşığı isot (tepeleme)
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Nohut Tava (Pratik Ve Lezzetli) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Nohut tava için öncelikle kırmızı kapya biberi ve yeşil biberleri dilediğimiz boyutta doğrayalım.
  2. Kabuklarını soyduğumuz kuru soğanı da piyazlık olacak halde doğrayalım ve katlarına ayıralım.
  3. Domateslerinde kabuklarını soyalım ve irice doğrayalım. Haşlanmış nohutları fırın kabına alalım.
  4. Üzerine doğradığımız zerzevatları ekleyelim.
  5. Sebzelerin üzerine doğranmış sarımsakları, salçayı, baharatları ve tuzu ek edelim.
  6. Son olarak zeytinyağı da ekleyerek tüm materyalleri güzelce karıştırarak yayalım.
  7. Borcamın üzerini ıslattığımız pişirme kağıdı ile kapatalım. 200 °c’ye ısıtılmış fırında fansız ayarda 40 dakika pişirelim. Yemek pişerken 1-2 sefer karıştırırsanız çok daha lezzetli olacaktır.
  8. Sürenin sonunda fırından aldığımız nohut tavamız servise hazır. Afiyet olsun!.

Nohut Tava (Pratik Ve Lezzetli) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Balkabaklı Glutensiz Muffin
Kahveli Keşkül
Evde Adana Kebap
Saray Sarması
Karışık Dolma Turşusu
Arap Usulü Kepse Pilavı
Hdabla | © 2025 |