Çikolatalı Açma Tarifi (Tam Ölçülü)

Çikolatalı Açma Tanımı (Tam Ölçülü) İçin Malzemeler

Hamur için:

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket instant maya (10 g)
  • 1 adet yumurta (sarısı üzeri için ayrılacak)
  • 5-5,5 su bardağı un (kontrollü ekle)

İçi için:

  • Sürülebilir çikolata

Üzeri için:

  • 1 yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı süt
  • Susam ya da çörekotu

Çikolatalı Açma Tanımı (Tam Ölçülü) Nasıl Yapılır?

  1. Ilık süt, ılık su, şeker ve mayayı geniş bir yoğurma kabına alınız.
  2. Üzerine sıvı yağ, yumurta akı ve tuzu ekleyelim. Karıştıralım.
  3. Unu azar azar ekleyerek yumuşak lakin ele yapışmayan bir hamur yoğuralım (yaklaşık 5-5,5 bardak un. )
  4. Hamurun üzerini örtüp ılık ortamda 45-60 dakika kadar mayalanmaya bırakın.
  5. Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler alalım.
  6. Her birini yavaşça açalım, içine 1 -2 tatlı kaşığı çikolata koy ve rulo formunda sarınız.
  7. Sonra etrafına dolayınız.
  8. Yağlı kağıt serili tepsiye dizin sonra üzerine yumurta sarısını sürünüz.
  9. Susam yada çörekotu atınız.
  10. Önceden 5 dakika alt üst fanlı biçimde ısıttığımız fırınımıza 180 derece 25- 28 dakika kadar alt üst pişirin sonra servise hazır şimdiden herkese afiyet olsun 😊😊😊😊

Daha çok lezzet ve pratik lezzetli tarifler görmek istiyorsanız takip etmeyi unutmayın 😊😊😊😊😊😊.

Çikolatalı Açma Tanımı (Tam Ölçülü) Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pizza Poğaça
Nefis Muzlu Rulo Pasta
Dana Ciğer Sote
Çikolatalı Yumuşacık Muffin
Sebzeli Pirinç Çorbası
Biber Dolması
Hdabla | © 2025 |