Çikolatalı Açma Tarifi (Tam Ölçülü)
Çikolatalı Açma Tanımı (Tam Ölçülü) İçin Malzemeler
Hamur için:
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket instant maya (10 g)
- 1 adet yumurta (sarısı üzeri için ayrılacak)
- 5-5,5 su bardağı un (kontrollü ekle)
İçi için:
- Sürülebilir çikolata
Üzeri için:
- 1 yumurta sarısı
- 1 tatlı kaşığı süt
- Susam ya da çörekotu
Çikolatalı Açma Tanımı (Tam Ölçülü) Nasıl Yapılır?
- Ilık süt, ılık su, şeker ve mayayı geniş bir yoğurma kabına alınız.
- Üzerine sıvı yağ, yumurta akı ve tuzu ekleyelim. Karıştıralım.
- Unu azar azar ekleyerek yumuşak lakin ele yapışmayan bir hamur yoğuralım (yaklaşık 5-5,5 bardak un. )
- Hamurun üzerini örtüp ılık ortamda 45-60 dakika kadar mayalanmaya bırakın.
- Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler alalım.
- Her birini yavaşça açalım, içine 1 -2 tatlı kaşığı çikolata koy ve rulo formunda sarınız.
- Sonra etrafına dolayınız.
- Yağlı kağıt serili tepsiye dizin sonra üzerine yumurta sarısını sürünüz.
- Susam yada çörekotu atınız.
- Önceden 5 dakika alt üst fanlı biçimde ısıttığımız fırınımıza 180 derece 25- 28 dakika kadar alt üst pişirin sonra servise hazır şimdiden herkese afiyet olsun 😊😊😊😊
Daha çok lezzet ve pratik lezzetli tarifler görmek istiyorsanız takip etmeyi unutmayın 😊😊😊😊😊😊.
Çikolatalı Açma Tanımı (Tam Ölçülü) Fotoğraflı Yapılışı








