Muffin Poğaça
Muffin Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 1,5 su bardağı ılık süt
- Yarım su bardağı ılık su
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 100 gram oda sıcaklığında tereyağı
- 2 tane yumurta ( birinin sarısı üzeri için ayrılacak)
- 2 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket instant maya
- 3,5 – 4 su bardağı un
İç harcı için;
- Dilediğiniz peynir çeşidi
Üzeri için;
- Yumurta sarısı
- Susam yahut çörekotu
Muffin Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle geniş bir yoğurma kabına ılık süt, su ,şeker ve mayayı alıp eritelim, 5 dakika sonra maya aktifleşince öteki materyalleri ekleyip yavaş yavaş un ek ederek yumuşak ele yapışmayan bir hamur yoğuralım 1 saat mayalanmaya bırakalım.
- Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde kesimler koparıp içine peynir koyalım ,yağlanmış muffin kalıplarına muffin kağıdı yerleştirelim.
- Yuvarladığımız poğaçaları kağıtların içine dizelim üzerini kapatıp bu formda 15 dakika tepsi mayası yapalım.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp susam yahut çörekotu serpelim.
- Önceden ısıtılmış 18o derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim, fırından alınca üzerini pak bezle örtüp 10 dakika dinlendirelim ,mis kokulu poğaçalarımız hazır afiyet olsun.
Muffin Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

















