Ayran Aşı Çorbası

Ayran Aşı Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı nohut
  • 1 su bardağı aşurelik buğday
  • Yarım su bardağı mısır
  • 2 su bardağı yoğurt (süzme değil)
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 2 tatlı kaşığı nane
  • 1 litre su
  • Tuz

Ayran Aşı Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Nohut ve aşurelik buğdaylarımızı geceden ıslatalım.
  2. Daha sonrasında düdüklü tencerede nohut ve buğdayımızı pişirelim (ayrı ayrı).
  3. Nohut ve buğdayımızı soğumaya bırakalım.
  4. Çorbayı yapacağımız kaba yoğurdu ve suyu ekleyelim,çırpalım.
  5. Soğumuş olan nohut ve buğdayı,mısırı çırptığımız yoğurdun içine ekleyelim.
  6. Ufak bir tavaya tereyağını ve naneleri ekleyip kavuralım, denetimli bir formda çorbamızın üzerine ek edelim (dilerseniz pul biber ekleyebilirsiniz).
  7. Çorbamız servise hazır ✨ afiyet olsun ❤️.

Ayran Aşı Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tavuk İskender
Çiğköfte
Kısırmızı
Pratik Hazır Lavaştan Yağlama
Pudingli Bisküvili Pasta
Elma Sirkesi
Hdabla | © 2025 |