Lahmacun (Mayasız)
Lahmacun (Mayasız) Tanımı İçin Malzemeler
Üst harcı;
- Tek çekim kıyma
- 2 adet domates
- 2 adet kapya biber
- 2 adet soğan
- 3 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı isot
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- Yarım su bardağından biraz fazla su
Hamuru için;
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- Aldığı kadar un (yaklaşık 5 su bardağı ele yapışmayan yumuşak bir hamur olmalı)
Lahmacun (Mayasız) Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk evvel hamur için un hariç tüm materyalleri karıştırıyoruz ve unu azar azar ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur yapıyoruz.
- Ardından cevizden biraz büyük bezelere ayırıyoruz ve üzerini kapatıyoruz (bu ölçülerle 20 beze çıktı).
- Üst harcı için bir biber soğan sarımsak ve domatesi rondodan geçiriyoruz ve kıymanın üzerine ekleyip, suyu tuzunu ve baharatlarını katıp homojen bir halde karıştırıyoruz.
- Bezelerimizi çok kalın olmayacak halde merdane yardımı ile tavaya sığacak biçimde açıyoruz.
- Açtığımız hamuru tavaya alıyoruz üzerine harcı dağıtıyoruz ve orta ateşte dikkatlice pişiriyoruz.
- Ben kapalı bir kaba koyarak sıcak ve daha yumuşak olmasını sağladım.
- Yanında da buz üzere bir ayran ile servis ediyoruz. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.
Lahmacun (Mayasız) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














