Tencerede Kıymalı Patates Oturtma

Tencerede Kıymalı Patates Oturtma Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet orta uzunluk patates
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ (60 ml)
  • 500 gram kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • 2 adet domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Çeyrek demet maydanoz
  • 2 su bardağı sıcak su (400 ml)

Üzerine;

  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 su bardağı sıcak su (200 ml)

Tencerede Kıymalı Patates Oturtma Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tencereye sıvı yağ ve kıymayı alıp rengi dönene kadar kavuralım.
  2. İnce ince doğradığımız soğan,sarımsak,yeşil biber ve kırmızı biberi ek edip sebzeler yumuşayana kadar pişirelim.
  3. Daha sonra küp doğradığımız domates,salça ve baharatları ek edip karıştıralım.
  4. Son olarak sıcak suyu ve ince kıydığımız çeyrek demek maydanozu ek edip karıştırıp altını kısalım.
  5. Patateslerin kabuğunu soyup çok ince yahut çok kalın olmayacak biçimde yuvarlak doğrayalım.
  6. Kıyma piştikten sonra yarısını diğer bir kap içerisine alalım tavada kalan kıymanın üzerine patatesleri dizelim.
  7. Üzerine kıymalı harçı yayıp tekrar patates dizelim.
  8. Patateslerin üzerine sıvı yağ gezdirip suyunu ek edelim kapağı kapatıp yaklaşık yarım saat pişmeye bırakalım.
  9. Patatesler pişince yemeğimiz hazır. Afiyet olsun☺️.

Tencerede Kıymalı Patates Oturtma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

4 Kaşık Çorbası
Enfes Yağ Çekmeyen Pişi
Nohutlu Yoğurtlu Göbek Marullu Salata
Limonlu Çatlak Kurabiye ( Videolu)
Kıyır Ağızda Dağılan Elmalı Kurabiye
Kesin Denenmeli Çilekli Magnolia
Hdabla | © 2025 |