Tencerede Kıymalı Patates Oturtma
Tencerede Kıymalı Patates Oturtma Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet orta uzunluk patates
- Yarım çay bardağı sıvı yağ (60 ml)
- 500 gram kıyma
- 1 adet kuru soğan
- 1 diş sarımsak
- 2 adet yeşil biber
- 1 adet kırmızı biber
- 2 adet domates
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı pul biber
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Çeyrek demet maydanoz
- 2 su bardağı sıcak su (400 ml)
Üzerine;
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 su bardağı sıcak su (200 ml)
Tencerede Kıymalı Patates Oturtma Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tencereye sıvı yağ ve kıymayı alıp rengi dönene kadar kavuralım.
- İnce ince doğradığımız soğan,sarımsak,yeşil biber ve kırmızı biberi ek edip sebzeler yumuşayana kadar pişirelim.
- Daha sonra küp doğradığımız domates,salça ve baharatları ek edip karıştıralım.
- Son olarak sıcak suyu ve ince kıydığımız çeyrek demek maydanozu ek edip karıştırıp altını kısalım.
- Patateslerin kabuğunu soyup çok ince yahut çok kalın olmayacak biçimde yuvarlak doğrayalım.
- Kıyma piştikten sonra yarısını diğer bir kap içerisine alalım tavada kalan kıymanın üzerine patatesleri dizelim.
- Üzerine kıymalı harçı yayıp tekrar patates dizelim.
- Patateslerin üzerine sıvı yağ gezdirip suyunu ek edelim kapağı kapatıp yaklaşık yarım saat pişmeye bırakalım.
- Patatesler pişince yemeğimiz hazır. Afiyet olsun☺️.
Tencerede Kıymalı Patates Oturtma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










