Kabak Mücver
Kabak Mücver Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet kabak
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı un
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 demet dereotu
Kızartma için;
- 1 çay bardağı sıvı yağ
Kabak Mücver Tanımı Nasıl Yapılır?
- Dereotunu ayıklayıp yıkayıp ince doğrayın, kabakların kabuğunu soyup yıkayıp rendeleyin.
- Derin bir kapta bütün gereçleri karıştırın güzelce yoğurun.
- Bir tavaya sıvı yağ koyun yağ kızınca harçtan bir yemek kaşığı alıp kızgın yağa atın ,üzerine kaşığın aksisi ile bastırın, iki tarafını da orta kısık ateşte kızartın.Afiyet olsun.
Kabak Mücver Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






