Patlıcan Mezesi
Patlıcan Mezesi Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet patlıcan
- 6 adet kırmızı biber
- 3 diş sarımsak
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım yemek kaşığı tuz
- Yarım tatlı kaşığı pul biber
Patlıcan Mezesi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Önce fırında patlıcanı, kırmızı biberi, sarımsağı 250c fırında 25-30 dk pişirelim.
- Patlıcan ve biberleri yıkamadan fırına atsak daha çabuk pişer.Dilerseniz tüpün üstünde közleyebilirsiniz.
- Patlıcanların kırmızı biberlerin ve sarımsakları kabuğunu soyun.
- Güzelce bir halde kıyır kıyır doğrayalım ,tavada kızdırdığımız yağın içine atalım.
- Sarımsak, tuz ,pul biber ekleyip karıştırın, kısık ateşte 10 kavuralım, piştikten sonra afiyetle yiyebilirsiniz.
Patlıcan Mezesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











