Yufkadan Pratik Lahmacun

Yufkadan Pratik Lahmacun Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet yufka

Sos için;

  • 1 yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı su
  • 2 yemek kaşığı un

Kıymalı harç;

  • 400 gram yağlı kıyma
  • 2 adet soğan
  • 6 adet yeşil biber
  • 6 adet kırmızı biber
  • 4 diş sarımsak
  • Yarım kiloluk domates konservesi
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 demet maydanoz
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ ( kıyma çok yağlıysa gerek yok)

Yufkadan Pratik Lahmacun Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kıymalı harç için robota soyulmuş soğan, yeşil biber, kırmızı biber ,sarımsak eklenip blenderdan geçirilir.
  2. Ardından içine biber salçası ,domates salçası ,domates sosu ,maydanoz, tuz ,yağ eklenip tekrar blenderdan geçirilir.
  3. Dikdörtgen tepsiye yağlı kağıt serilir.
  4. 1 adet yufka serilir.
  5. İçine yapılan sostan sürülür kenarda kalan yufkalar içe hakikat katlanır.
  6. Kıymalı harçtan güzelce sürülür.
  7. 250 derece fırında alt üst güzelce kızarana kadar pişirilir afiyet bal şifa olsun ♥️.

Yufkadan Pratik Lahmacun Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kakaolu Muhallebi
Balon Pişi (Kabartma Tozlu)
Sarımsaklı Ekmek
Kedidili Pasta
Tavuklu Taze Fasulye
Kremalı, Körili Tavuklu Makarna
Hdabla | © 2025 |