Yufkadan Pratik Lahmacun
Yufkadan Pratik Lahmacun Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet yufka
Sos için;
- 1 yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı su
- 2 yemek kaşığı un
Kıymalı harç;
- 400 gram yağlı kıyma
- 2 adet soğan
- 6 adet yeşil biber
- 6 adet kırmızı biber
- 4 diş sarımsak
- Yarım kiloluk domates konservesi
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 demet maydanoz
- Yarım tatlı kaşığı tuz
- Yarım çay bardağı sıvı yağ ( kıyma çok yağlıysa gerek yok)
Yufkadan Pratik Lahmacun Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kıymalı harç için robota soyulmuş soğan, yeşil biber, kırmızı biber ,sarımsak eklenip blenderdan geçirilir.
- Ardından içine biber salçası ,domates salçası ,domates sosu ,maydanoz, tuz ,yağ eklenip tekrar blenderdan geçirilir.
- Dikdörtgen tepsiye yağlı kağıt serilir.
- 1 adet yufka serilir.
- İçine yapılan sostan sürülür kenarda kalan yufkalar içe hakikat katlanır.
- Kıymalı harçtan güzelce sürülür.
- 250 derece fırında alt üst güzelce kızarana kadar pişirilir afiyet bal şifa olsun ♥️.
Yufkadan Pratik Lahmacun Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










