Kıymalı Açık Poğaça
Kıymalı Açık Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için:
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 paket instant kuru maya
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta beyazı (sarısı üzeri için ayrılacak)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yaklaşık 6 su bardağı un (kontrollü ekleyelim)
İç harcı için:
- 2 adet kuru soğan
- 2 adet yeşil biber
- 250 gram kıyma
- Sıvı yağ + yumurta sarısı karışımı
- Tuz
- Kekik
Kıymalı Açık Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Soğan ve biberi küçük küçük doğrayıp, biraz sıvı yağ ile tavaya alalım.
- Hafif yumuşadıktan sonra kıymayı ekleyip güzelce kavuralım.
- Tuz ve kekiğide ekledikten sonra ocağın altını kapatıp, harcı soğumaya bırakalım.
- Hamuru hazırlamak için gereçleri karıştırıp yumuşak kıvamlı, ele yapışmayan bir hamur yoğuralım. (isteğe bağlı olarak klasik mayalı poğaça hamurunu tercih edebilirsiniz. )
- Yoğurma sürecinden sonra hamurun üzerini örtüp yaklaşık 1 saat mayalanmaya bırakalım.
- Mayalanan hamurdan bezeler yapıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizelim.
- Her bir bezeye, yuvarlak ağızlı bir bardakla bastırarak çanak halini verelim.
- Ortalarının kabarmaması için çatal ile o bölgelere birkaç delik açalım.
- Son olarak hazırladığınız kıymalı iç harcı, çatal ile bastırdığınız çanak kısmına yerleştirelim.
- Kenarlarına yumurta sarısı ve sıvı yağ karışımını fırçayla sürelim.
- Dilerseniz susam da serpebilirsiniz.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzerleri güzelce kızarana kadar pişirelim.
- Fırından çıkan mis kokulu poğaçalarınız servise hazır. Afiyet olsun. 😋.
Kıymalı Açık Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











