Kıymalı Açık Poğaça

Kıymalı Açık Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için:

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 paket instant kuru maya
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta beyazı (sarısı üzeri için ayrılacak)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yaklaşık 6 su bardağı un (kontrollü ekleyelim)

İç harcı için:

  • 2 adet kuru soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 250 gram kıyma
  • Sıvı yağ + yumurta sarısı karışımı
  • Tuz
  • Kekik

Kıymalı Açık Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Soğan ve biberi küçük küçük doğrayıp, biraz sıvı yağ ile tavaya alalım.
  2. Hafif yumuşadıktan sonra kıymayı ekleyip güzelce kavuralım.
  3. Tuz ve kekiğide ekledikten sonra ocağın altını kapatıp, harcı soğumaya bırakalım.
  4. Hamuru hazırlamak için gereçleri karıştırıp yumuşak kıvamlı, ele yapışmayan bir hamur yoğuralım. (isteğe bağlı olarak klasik mayalı poğaça hamurunu tercih edebilirsiniz. )
  5. Yoğurma sürecinden sonra hamurun üzerini örtüp yaklaşık 1 saat mayalanmaya bırakalım.
  6. Mayalanan hamurdan bezeler yapıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizelim.
  7. Her bir bezeye, yuvarlak ağızlı bir bardakla bastırarak çanak halini verelim.
  8. Ortalarının kabarmaması için çatal ile o bölgelere birkaç delik açalım.
  9. Son olarak hazırladığınız kıymalı iç harcı, çatal ile bastırdığınız çanak kısmına yerleştirelim.
  10. Kenarlarına yumurta sarısı ve sıvı yağ karışımını fırçayla sürelim.
  11. Dilerseniz susam da serpebilirsiniz.
  12. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzerleri güzelce kızarana kadar pişirelim.
  13. Fırından çıkan mis kokulu poğaçalarınız servise hazır. Afiyet olsun. 😋.

Kıymalı Açık Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tam Kıvamında Limonata Tarifi
Yumuşak Pankek
Beze
Elmalı Muzlu Muhallebi
Çikolatalı Cevizli Kurabiye (Videolu)
Pekmezli Lokum
Hdabla | © 2025 |