Anjelik Erik Marmelatı
Anjelik Erik Marmelatı Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kg çekirdeği çıkarılmış anjelik eriği
- 3 su bardağı toz şeker
- Yarım çay bardağı su
- Yarım limon suyu
Anjelik Erik Marmelatı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Erikleri yıkadıktan sonra çekirdeklerini çıkartıp dilimleyip direk mutfak robotu na koyup en ufak olacak halde parçalıyoruz.
- Yayvan çelik tencereye eriklerimizi koyup şeker ve su eği ile kısık ateşte şeker eriyene kadar tahta kaşıkla orta ara karıştırıyoruz.
- Şeker eridikten sonra orta ateşte 20 dakika orta ara karıştırıyoruz. Bu çok kıymetli meyvenin çökmemesi ve tabanının tutmaması için.
- Köpüklenme başladığı vakit köpükleri alıyoruz bir tabağa.
- 20 dakika daha denetimli kaynatıp hiç başından ayrılmadan karıştırıyoruz. Zati kıvamına geldiğini göreceksiniz.
- En son limonunu ekleyip bir 5 dakika sonra kapatıyoruz.
- İlk sıcaklığı geçince kavanozlara döküyoruz.
Nefis mi nefis reçelimiz hazır,afiyet olsun 🥰🫐.
Anjelik Erik Marmelatı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














