İrmik Helvası
İrmik Helvası Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı irmik
- 2 su bardağı toz şeker
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1, 5 su bardağı süt
- 2 su bardağı su
- 125 gram tereyağı yahut margarin
- 2 paket dolmalık fıstık (paketlerin bir tanesi 23 gram bol olması için iki paket kullandım, isteğe nazaran tek pakette uygundur.)
İrmik Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle su, şeker ve süt bir tencerede karıştırılır.
- Ocağa alalım ve kaynamaya başlayıncaya kadar karıştırarak pişirelim.
- Kaynayınca ocaktan alalım.
- Başka bir tencerede yağı tencerede eritelim.
- İrmiğimizi ek edelim ve rengi yoğunlaşana kadar kavrulur.
- Tamamen kavrulunca fıstıklarımızı ekleyelim ve 1 dakika daha kavurduktan sonra şerbetimizi ekleyelim.
- Güzelce karıştıralım ve kapağı kapatarak ocağın altını kısalım.
- Şerbetini büsbütün çekince ocaktan alalım. Efsane bir tat.
- İsteğe nazaran ortasına dondurma ekleyerek de servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun❤
Not; Fıstığı sakın başta eklemeyin yoksa yanar. 🦋🍀.
İrmik Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








