Soslu Tavuk Yemeği

Soslu Tavuk Yemeği Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket kemiksiz tavuk pirzola
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 büyük soğan
  • 1 kırmızı biber
  • 2 diş sarımsak
  • Kekik
  • Toz kırmızı biber
  • Pul biber
  • Karabiber
  • Tuz
  • 2 büyük domates rendesi (konserve kullandım)
  • 1 çay bardağı su
  • İnce kıyılmış maydanoz

Soslu Tavuk Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tencereye biraz sıvı yağ ekleyip tavukları gerili önlü kızartalım.
  2. Tencereden kızaran tavukları alıp bir yemek kaşığı tereyağı ile birlikte soğanları ve biberleri ekleyip kavuralım.
  3. Sarımsağı ekleyip kavurmaya devam edelim.
  4. Sebzeler düzgünce yumuşayınca baharatları ekleyip birazda bu halde kavuralım.
  5. Ardından domates rendesi ve suyu ek edip bir kaç taşım kaynadıktan sonra tavukları tencereye yerleştirelim.
  6. Tencerenin kapağını kapatıp pişmeye bırakalım.
  7. En son maydanozu da ekleyip birazda bu halde pişirdikten sonra ocaktan alabilirsiniz. Afiyet olsun.

Soslu Tavuk Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fırında Bebek Patates
Kadayıflı, Portakallı Muhallebi
Pandispanya Keki Tarifi (Videolu)
Cevizli Şerbetli Tatlı
Mayasız Tulum Peynirli Poğaça
Fırında Somon
Hdabla | © 2025 |