Kremalı Etli Makarna Tarifi
Kremalı Etli Makarna Tanımı İçin Malzemeler
- 350 gram tavuk göğsü
- 1 adet soğan
- 1 adet kapya biber
- 2 adet yeşil biber
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı toz biber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 kutu sıvı krema (200 ml)
- 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
- 500 gram makarna (tercihe nazaran çeşit seçebilirsiniz)
- 1 çorba tası makarna haşlama suyu
Kremalı Etli Makarna Tanımı Nasıl Yapılır?
- Geniş bir tencerede makarnayı bol tuzlu suda haşlayın.
- Haşlama suyundan bir çorba tası kadar ayırın ve makarnayı süzün.
- Ayrı bir tencerede sıvı yağ ve tereyağını kızdırın.
- Küp küp doğradığınız soğan, kapya ve yeşil biberleri ekleyin.
- Orta ateşte birkaç dakika soteleyin.
- Tavuk ve baharatları ekleyin: küçük küpler halinde doğradığınız tavuk göğsünü sebzelerin üzerine ekleyin.
- Tuz, toz biber, kimyon ve pul biberi de ek ederek tavuklar suyunu çekene kadar kavurun.
- Makarna suyunu ekleyin: tavuklar pişip suyunu çektikten sonra ayırdığınız makarna suyunu ekleyin.
- Bu suyun buharlaşıp karışıma güzelce yedirilmesini sağlayın.
- Krema ve rendelenmiş kaşar peynirini ekleyin.
- Kaşar peynir hafif eriyinceye kadar karıştırarak pişirin.
- Makarnayı ekleyin ve son dokunuş: haşlanmış makarnayı tencereye alın ve tüm gereçleri yeterlice karıştırın.
- Ocağın altını kapatın ve sıcak olarak servis edin.
- Servis önerisi: isteğe bağlı olarak üzerine biraz daha kaşar peyniri serpebilirsiniz. Yanında hafif bir yeşil salata ile mükemmel sarfiyat.
Kremalı Etli Makarna Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
















