Havuçlu Cevizli Tarçınlı Kek Tarifi

Havuçlu Cevizli Tarçınlı Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • . 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı rendelenmiş havuç (yaklaşık 2 orta uzunluk havuç)
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 su bardağı iri dövülmüş ceviz
  • 2 su bardağı un (elenmiş)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin

Havuçlu Cevizli Tarçınlı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurtaları ve şekeri bir kaba alın.
  2. Mikserle 3-4 dakika çırpın, köpük köpük olsun.
  3. Sıvı yağı ekleyin, karıştırın.
  4. Ardından rendelenmiş havuçları, tarçını ve cevizi ekleyin.
  5. Spatula yahut kaşıkla karıştırın.
  6. Unu, kabartma tozunu ve vanilini ekleyin.
  7. Mikserin düşük bölümüyle yahut spatulayla karıştırın, çok fazla çırpma (kek kabarmaz).
  8. Yağladığınız ve unladığın kek kalıbına harcı dökün, kalıbı birkaç sefer tezgaha vur ki hava kabarcıkları çıksın.
  9. Önceden 5 dakika alt üst fanlı halde ısıtılmış 150 derce fırında (alt-üst ayar) yaklaşık 35 40dakika pişirin.
  10. Kürdanla yada bıçakla denetim yap pak çıkıyor ise pişmiş demektir servise hazır afiyet olsun 😊 Daha çok lezzet ve pratik lezzetli tarifler görmek istiyorsanız takip etmeyi unutmayın 😊😊😊😊😊.

Havuçlu Cevizli Tarçınlı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Anne Kurabiyesi
Fırında Garnitürlü Girit Kabağı Dolması
Muffin Poğaça
Triliçe
Makarna – Fesleğenli Domates Sos, Sarımsak Ve Parmesan
Zeytinyağlı Yaprak Sarması
Hdabla | © 2025 |