Havuçlu Cevizli Tarçınlı Kek Tarifi
Havuçlu Cevizli Tarçınlı Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- . 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı rendelenmiş havuç (yaklaşık 2 orta uzunluk havuç)
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 su bardağı iri dövülmüş ceviz
- 2 su bardağı un (elenmiş)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
Havuçlu Cevizli Tarçınlı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurtaları ve şekeri bir kaba alın.
- Mikserle 3-4 dakika çırpın, köpük köpük olsun.
- Sıvı yağı ekleyin, karıştırın.
- Ardından rendelenmiş havuçları, tarçını ve cevizi ekleyin.
- Spatula yahut kaşıkla karıştırın.
- Unu, kabartma tozunu ve vanilini ekleyin.
- Mikserin düşük bölümüyle yahut spatulayla karıştırın, çok fazla çırpma (kek kabarmaz).
- Yağladığınız ve unladığın kek kalıbına harcı dökün, kalıbı birkaç sefer tezgaha vur ki hava kabarcıkları çıksın.
- Önceden 5 dakika alt üst fanlı halde ısıtılmış 150 derce fırında (alt-üst ayar) yaklaşık 35 40dakika pişirin.
- Kürdanla yada bıçakla denetim yap pak çıkıyor ise pişmiş demektir servise hazır afiyet olsun 😊 Daha çok lezzet ve pratik lezzetli tarifler görmek istiyorsanız takip etmeyi unutmayın 😊😊😊😊😊.
Havuçlu Cevizli Tarçınlı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









