Fırında Tavuk Baget
Fırında Tavuk Baget Tanımı İçin Malzemeler
- 8-10 tavuk baget
- 3 orta uzunluk patates
- 1 orta uzunluk soğan
- 4-5 adet sivri biber
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 su bardağı su
- 4 küp tereyağ ( ufak doğranmış)
- Tuz
- Karabiber
- Pulbiber
- Kekik
Fırında Tavuk Baget Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle borcama yağlı kağıdı serip üzerine ince doğranmış soğanı ekliyoruz.
- Ardından bagetlere çizik atarak soğanın üzerine alıyoruz.
- Bagetlerin ortasına 4 e böldüğümüz patatesleri ve biberleri diziyoruz.
- Ayrı bir kapta salça,sıvı yağ ve su ile sos yaparak bagetlerin üzerine döküyoruz.
- Ardından üzerine küp doğranmış tereyağ ve baharatlarıda ekleyerek üzerini yağlı kağıtla kapatıyoruz.
- 200 derece fırında 45 dakika üzeri yağlı kağıtla 10 dakika da yağlı kağıdı üzerinden alarak pişiriyoruz. Afiyet olsun.
Fırında Tavuk Baget Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








