Beyti Kebabı
Beyti Kebabı Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yufka
Köfte için;
- 500 gram kıyma
- 1 adet orta uzunluk soğan
- 1 adet kapya biber
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Toz kırmızı biber
- Karabiber
- Tuz
- İsteğe nazaran sarımsak ve maydanoz eklenebilir ben tercih etmiyorum
Salça sosu için;
- 3 yemek kaşığı salça
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı su
- Tuz
Üzeri için;
- Domates rendesi
- Sıvı yağ
- Kırmızı toz biber
- Tuz
Servis esnasında kullanmak için;
- Yoğurt
Beyti Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle soğan ve kapya biberi ufak ufak doğrayıp bir kaba alıyoruz ,kıymayı ve başka köfte gereçlerini ekleyip güzelce yoğuruyoruz ve dolapta köfte harcını 1 saat dinlendiriyoruz.
- Bir kapta salça ,sıvı yağ ,su ve tuzu karıştırıyoruz.
- Yufkaları fotoğraftaki formda katlayıp salçalı sosu yufkanın her tarafına gelecek formda sürüyoruz.
- Önceden buzdolabında 1 saat dinlendirdiğimiz kıyma harcını fotoğraftaki halde yufkanın içine ekleyip sarıyoruz.
- Sardığımız yufkaları ikişer yahut üçer parmak kalınlığında kesip tepsiye diziyoruz.
- Üzerlerine sıvı yağ sürüyoruz bu esnada tepsiye çeri domates ve biber ekleyebilirsiniz sunumda kullanmak isterseniz.
- 200° fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.
- Küçük bir tavaya sıvı yağ alıp domates rendesini ekliyoruz tuzunu ve toz biberi atıp yaklaşık beş altı dakika kadar pişiriyoruz.
- Fırında pişirdiğimiz beytileri sunum tabağına alıp üzerine domates sosu gezdiriyoruz yanına yoğurt ekleyip sunumu tamamlayabilirsiniz.
Beyti Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












