Basmati Pirinçli Vişneli Yaprak Sarma (Pcos Dostu – Hafif – Yaz Sofrası İlhamı)

Basmati Pirinçli Vişneli Yaprak Sarma (Pcos Dostu – Hafif – Yaz Sofrası İlhamı) Tanımı İçin Malzemeler

  • 250 gram taze yada salamura asma yaprağı (taze kullandım, 5-6 dk kaynar suda haşladım)
  • 1 su bardağı basmati pirinç (ılık suda 15-20 dk beklet, süz)
  • 1 adet kuru soğan (ince doğranmış)
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık (isteğe bağlı)
  • 1 yemek kaşığı kuş üzümü (az ölçü yeterli)
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı yenibahar
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 tatlı kaşığı sumak (isteğe bağlı, ekşilik verir ben kullanmadım )
  • 1 su bardağı çekirdeksiz vişne (taze ya da donmuş)
  • Yarım su bardağı şekersiz vişne suyu

Pişirme sosu:

  • Yarım su bardağı hazır vişne suyu (0 katkısız ve şekersiz olmalı)
  • 1 su bardağı sıcak su (gerekirse)
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1-2 dilim limon (arzuya göre)

Basmati Pirinçli Vişneli Yaprak Sarma (Pcos Dostu – Hafif – Yaz Sofrası İlhamı) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tavada zeytinyağında soğanı kavuralım.
  2. Dolmalık fıstığı ve kuş üzümünü ekleyelim.
  3. Ardından pirinçi ekleyip 2–3 dakika kavuralım.
  4. Baharatları, nar ekşisini ve yarım su bardağı vişne suyunu ekleyip suyunu çektirene kadar pişirelim.
  5. En son vişneleri ekleyip, karıştırıp ve ocaktan alalım. ( üzerine dizmek için 8-10 adet vişne ayıralım).
  6. Yaprakların damar kısmı içte kalacak biçimde, hazırladığımız içten koyarak çok sıkı olmayan biçimde saralım.
  7. Tencerenin tabanına yaprak sapları ve üzerine de bir kaç yaprak koyalım.
  8. Sarmaları tencereye dizelim. Üzerine bir kaç adet vişne ve 2 dilim limon ekleyelim.
  9. Bir kap içerisinde zeytinyağı, vişne suyu ve sıcak suyu karıştıralım.
  10. Pişirme sosumuzu sarmaların hizasını çok geçmeyecek kadar ekleyelim.
  11. Üzerine bir tabak kapatıp kısık ateşte 40-45 dakika pişirelim.
  12. Piştiğinde kapağını çabucak açmayalım, yarım saat demlendirelim.
  13. Daha sonra kapağı yarı açık halde 10 dk daha dinlendirelim.
  14. Oluk yada soğuk biçimde, yanında bir kase yoğurt ile servis edebilirsiniz. Afiyetle ✨.

Basmati Pirinçli Vişneli Yaprak Sarma (Pcos Dostu – Hafif – Yaz Sofrası İlhamı) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fincan Böreği
Kıymalı Çıtır Börek (Videolu)
Susamlı Sarımsaklı Meze
Çıtır Çıtır El Açması Börek
Yumuşacık Anne Keki
Tarhana Cipsi Çorbası
Hdabla | © 2025 |