İmam Bayıldı Mastercheff Tarifi

İmam Bayıldı Mastercheff Tanımı İçin Malzemeler

  • 5 orta uzunluk patlıcan
  • 5 orta uzunluk soğan
  • 5 orta uzunluk domates
  • 2 diş sarımsak
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker

İmam Bayıldı Mastercheff Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Geniş ve derin bir tencereye soğanlarımızı yemeklik doğrayıp, ekleyelim.
  2. Patlıcanları misin sapını büsbütün kesmeden 1 cm bırakarak traşlayalım. Görsellerde mevcut.
  3. Patlıcanların kabuklarını yalnızca bir yüzünü 3 kere çizerek soyalım. Görsellerde mevcut.
  4. Tenceredeki soğanların üzerine kabuklarını soyduğumuz taraflar üste gelecek biçimde yerleştirelim.
  5. İnce ince kıydığımız sarımsak ve domatesleri kızı de ekleyelim.
  6. Tuz şeker ve zeytinyağını ekleyip, ocağımız orta büyüklükteki gözünde kısık ateşte patlıcanlar pişinceye kadar pişirelim.
  7. Servis ederken patlıcanı servis tabağına alalım. Fakat kabuklarını bütün tuttuğumuz tarafın alta gelmesine dikkat edelim. Çizgi formunda soyduğumuz taraftan yavaşça açalım karnıyarık üzere.
  8. Tencereden yemeğin sosundan kepçe yardımıyla alıp patlıcanların ortasına dolduralım. Biraz da suyundan. Afiyetler olsun.
  9. Patlıcanların yalnızca bir tarafın soymamızın ve sapını büsbütün kesmememiz kıymetlidir. Bu sayede patlıcan pişerken dağılmaz formunu korur. Servis ederken dağılmaz. Görselliği bozulmaz.

İmam Bayıldı Mastercheff Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kuşbaşılı Kabak Yemeği
Pratik Büzme Baklava
Pul Çikolatalı, Portakallı Baton Kek
Karnıyarık
Sarımsak Soslu Mantar
Kornişon Turşu
Hdabla | © 2025 |