İmam Bayıldı Mastercheff Tarifi
İmam Bayıldı Mastercheff Tanımı İçin Malzemeler
- 5 orta uzunluk patlıcan
- 5 orta uzunluk soğan
- 5 orta uzunluk domates
- 2 diş sarımsak
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
İmam Bayıldı Mastercheff Tanımı Nasıl Yapılır?
- Geniş ve derin bir tencereye soğanlarımızı yemeklik doğrayıp, ekleyelim.
- Patlıcanları misin sapını büsbütün kesmeden 1 cm bırakarak traşlayalım. Görsellerde mevcut.
- Patlıcanların kabuklarını yalnızca bir yüzünü 3 kere çizerek soyalım. Görsellerde mevcut.
- Tenceredeki soğanların üzerine kabuklarını soyduğumuz taraflar üste gelecek biçimde yerleştirelim.
- İnce ince kıydığımız sarımsak ve domatesleri kızı de ekleyelim.
- Tuz şeker ve zeytinyağını ekleyip, ocağımız orta büyüklükteki gözünde kısık ateşte patlıcanlar pişinceye kadar pişirelim.
- Servis ederken patlıcanı servis tabağına alalım. Fakat kabuklarını bütün tuttuğumuz tarafın alta gelmesine dikkat edelim. Çizgi formunda soyduğumuz taraftan yavaşça açalım karnıyarık üzere.
- Tencereden yemeğin sosundan kepçe yardımıyla alıp patlıcanların ortasına dolduralım. Biraz da suyundan. Afiyetler olsun.
- Patlıcanların yalnızca bir tarafın soymamızın ve sapını büsbütün kesmememiz kıymetlidir. Bu sayede patlıcan pişerken dağılmaz formunu korur. Servis ederken dağılmaz. Görselliği bozulmaz.
İmam Bayıldı Mastercheff Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













