Simit Topcukları

Simit Topcukları Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta sarısı (beyazlarını başka bir kaba koyun)
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 bardak un ( unu eleyerek kullanın lütfen)

Üzeri için;

  • Susam
  • Çörek otu( isteğe bağlı)

Simit Topcukları Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Oda sıcaklığındaki tereyağı, sirke, yumurta sarısı, sıvı yağ kaba alalım. Üzerine pudra şekeri, tuz ve kabartma tozunu ekleyip spatula ile karıştıralım.
  2. Unu kademe kademe ekleyelim. Ele yapışmayan kulak göğsü kıvamında bir hamur elde edeceğiz.
  3. Hamurlara biçim verip yumurta akına akabinde da susama batıralım ve fırın tepsisine yerleştirelim.
  4. Fırını 170 derecede 20-25 dk kadar pişirelim. Afiyet olsunnnnn🫶🫶🫶🫶🥹🥹

Simit Topcukları Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Biberli Domatesli Bulgur Pilavı
Kokulu Üzümlü Meyve Suyu
Pekmez Soslu Tahinli Kek
Mercimek Koftesi
Lokanta Usulü Orman Kebabı
Tavuklu Pilav
Hdabla | © 2025 |