Simit Topcukları
Simit Topcukları Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta sarısı (beyazlarını başka bir kaba koyun)
- 2 yemek kaşığı sirke
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- 3 bardak un ( unu eleyerek kullanın lütfen)
Üzeri için;
- Susam
- Çörek otu( isteğe bağlı)
Simit Topcukları Tanımı Nasıl Yapılır?
- Oda sıcaklığındaki tereyağı, sirke, yumurta sarısı, sıvı yağ kaba alalım. Üzerine pudra şekeri, tuz ve kabartma tozunu ekleyip spatula ile karıştıralım.
- Unu kademe kademe ekleyelim. Ele yapışmayan kulak göğsü kıvamında bir hamur elde edeceğiz.
- Hamurlara biçim verip yumurta akına akabinde da susama batıralım ve fırın tepsisine yerleştirelim.
- Fırını 170 derecede 20-25 dk kadar pişirelim. Afiyet olsunnnnn🫶🫶🫶🫶🥹🥹
Simit Topcukları Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






