Zeytinyağlı Biber Dolması
Zeytinyağlı Biber Dolması Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kg dolmalık biber (10-12adet)
- 1 büyük uzunluk kuru soğan
- 1 büyük uzunluk domates
- 1 bardak pirinç
- 50 gram dolmalık fıstık
- 2 tatlı kaşığı kuş üzümü
- 1 tatlı kaşığı toz tarçın
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- Zeytinyağı
Zeytinyağlı Biber Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bir adet soğanımızı küçük küçük doğrayıp, bol zeytinyağıyla birlikte kavurmaya bırakıyoruz.
- Rengi pembeleşmeden suyunu bırakır bırakmaz üzerine doğradığımız domatesleri ekliyoruz.
- Domatesler soğanla birlikte piştikten sonra üzerine yıkadığımız pirinçlerimizi ekliyoruz.
- Pirinci bir taşım kavurduktan sonra üzerine tarçın, kuru nane, dolmalık fıstık ve 2-3 dakika sıcak suda beklettiğimiz kuş üzümlerini üzerine ekleyip karıştırıyoruz.
- Üzerine iki su bardağı su ekleyip yarı pişmiş pilav olması için üzerini kapatıyoruz.
- Bu ortada biberlerimizi yıkayıp başlarını kopartmadan içindeki tohumları alıyoruz içini de yıkayıp kurumaya bırakıyoruz.
- Bu ortada suyunu çekmiş olan pilavımızı ocaktan alıyoruz soğuması için bekliyoruz.
- Soğuyan iç harcımızı biberlerimizin içerisine ikişer yemek kaşığı doldurup tenceremize diziyoruz.
- Tencerenin tabanına yalnızca biberlerin pişmesi için olarak bile düşünebilirsiniz biberlerin yarısına gelecek kadar su ekliyoruz ve pişirmeye bırakıyoruz.
- Biberlerimizin piştiğini anladığımız an dolmanın suyunu süzüyor üzerine kuru nane ekliyor kapağını kapatıp, dinlenmeye bırakıyoruz.
- İlk sıcaklığını bıraktıktan sonra bir borcama alıp, soğumasını sağlayabilirsiniz ılık ılık tüketebilirsiniz yahut buzdolabında bekletip soğuk halde de tüketilebilir. Şimdiden yapan deneyen herkese afiyet olsun.
Zeytinyağlı Biber Dolması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











