Tuzlu Kurabiye
Tuzlu Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 200 gram tereyağ
- 1su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı maya
- 2 adet yumurta (sarısı üzerine)
- 3 su bardağı un
Tuzlu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tereyağ, sıvı yağ, şeker tuz, maya, yumurta akı, yoğurt hepsini güzelce karıştıralım.
- Daha sonra un yavaş yavaş ek edip yoğuralım, kulak göğsü hamur elde edelim.
- İstediğimiz sekileri verelim, kurabiyelerimizi 170 derece fırında 30 dk pişirelim kurabiyelerimiz hazır. Deneyenlere afiyet olsun.
Tuzlu Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






