Limonlu Minik Cheesecake
Limonlu Minik Cheesecake Tanımı İçin Malzemeler
Tabanı için;
- 1 paket burçak bisküvi
- 2 yemek kaşığı dolusu tereyağ
Peynir karışımı için;
- 300 gram labne peyniri
- 2 adet yumurta
- 1 kutu sıvı krema
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı un
- 1 paket vanilin
- 1/2 (yarım) limon kabuğu rendesi
Limonlu sosu için;
- 1 çay bardağı toz şeker
- 2 adet limon suyu
- 1 adet limon kabuğu rendesi
- 1.5 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı su
- Çay kaşığı ucuyla zerdeçal (renk vermesi için)
12 adet küçük kek kağıdı
Limonlu Minik Cheesecake Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tabanı için; burçak bisküvileri blandırdan geçirelim. Eritilmiş tereyağımızı bisküviye döküp karıştıralım. Kalıplara kaşıkla döküp bardakla bastıralım. En az 30 dakika dolapta bekletelim.
- Kreması için; yumurta ve labneyi çırpalım. Öbür gereçleri ekleyip blandırdan geçirelim. Dolaptan çıkardığımız bisküvili tabanların üzerine kremayı dökelim.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 25 dakika (her fırının ısısı farklıdır denetim edelim) pişirelim.
- Bu esnada çatlamaması için 1 kase suyu fırın tepsisine yerleştirelim. Piştikten sonra fırında 20 dakika kadar dinlendirelim.
- Sosu için; gereçleri tencereye alıp çırpalım. Ocakta kaynayana kadar pişirelim. Kaynamaya çıktıktan sonra ocaktan alıp ılıyan kekimizin üzerine dökelim.
- Renginin daha sarı olması için 1 çay kaşığı ucuyla zerdeçal ekledim1 gece dinlendirdikten sonra kalıplarından çıkarıp servis edebilirsiniz. Üzerini dilediğiniz üzere süsleyin. Afiyet olsun.
Limonlu Minik Cheesecake Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













