Patlıcan Çanağında Glutensiz Pide

Patlıcan Çanağında Glutensiz Pide Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet patlıcan
  • 150 gram kıyma
  • 2 adet sivri biber
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet domates
  • 4 çorba kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
  • Kırmızı biber

Üzeri için;

  • Kaşar peynir rendesi

Kızartmak için;

  • Sıvı yağ

Patlıcan Çanağında Glutensiz Pide Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bir tencerede küp küp doğradığımız soğanı ve rendelediğimiz sarımsağı sıvı yağ ile soteliyoruz.
  2. Üzerine biberleri küçük küçük doğrayıp ekliyoruz .
  3. Kıymayı da ekleyip sotelemeye devam ediyoruz .
  4. En son domates ,tuz ve istediğimiz baharatları ekleyip domatesler suyunu çekinceye kadar pişiriyoruz.
  5. Patlıcanları sap kısmını kesip dik formda ikiye kesiyoruz patlıcanların içini bıçak yardımıyla alıyoruz kızgın yağda kızartıyoruz.
  6. Kızarttığımız patlıcanları fırın tepsisine diziyoruz.
  7. Ortalarına kıymalı harçtan koyup en son üzerlerine rendelenmiş kaşar peynirleri serperek 180 derecede peynirler eriyinceye kadar pişiriyoruz.
  8. Sıcak olarak servis edelim hakikaten pide tadında efsane glutensiz bir lezzet denemenizi tavsiye ediyorum 😊.

Patlıcan Çanağında Glutensiz Pide Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Mini Cookie
Az Malzemeli Humus
Tıklım Tıklım Doymalık Akşam Yemegi
Sebzeli Krep
Tahinli Cevizli Poğaça
Yoğurtlu Şalgam Salatası
Hdabla | © 2025 |