Patlıcan Çanağında Glutensiz Pide
Patlıcan Çanağında Glutensiz Pide Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet patlıcan
- 150 gram kıyma
- 2 adet sivri biber
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 adet domates
- 4 çorba kaşığı sıvı yağ
- Tuz
- Kırmızı biber
Üzeri için;
- Kaşar peynir rendesi
Kızartmak için;
- Sıvı yağ
Patlıcan Çanağında Glutensiz Pide Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bir tencerede küp küp doğradığımız soğanı ve rendelediğimiz sarımsağı sıvı yağ ile soteliyoruz.
- Üzerine biberleri küçük küçük doğrayıp ekliyoruz .
- Kıymayı da ekleyip sotelemeye devam ediyoruz .
- En son domates ,tuz ve istediğimiz baharatları ekleyip domatesler suyunu çekinceye kadar pişiriyoruz.
- Patlıcanları sap kısmını kesip dik formda ikiye kesiyoruz patlıcanların içini bıçak yardımıyla alıyoruz kızgın yağda kızartıyoruz.
- Kızarttığımız patlıcanları fırın tepsisine diziyoruz.
- Ortalarına kıymalı harçtan koyup en son üzerlerine rendelenmiş kaşar peynirleri serperek 180 derecede peynirler eriyinceye kadar pişiriyoruz.
- Sıcak olarak servis edelim hakikaten pide tadında efsane glutensiz bir lezzet denemenizi tavsiye ediyorum 😊.
Patlıcan Çanağında Glutensiz Pide Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






