Tart Pasta

Tart Pasta Tanımı İçin Malzemeler

Keki için;

  • 2 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 2 çay bardağı un
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 pk vanilin
  • 1 pk kabartma tozu

Muhallebisi için;

  • 3 su bardağı süt
  • 1.5 çay bardağı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
  • 1 pk vanilin
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı un

Çikolata sosu için

  • 1 paket hazır çikolata sosu
  • Üzerinde yazan tarife nazaran süt

Tart Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle kek için ;şeker ve yumurtayı köpürene kadar çırpalım.
  2. Daha sonra başka materyalleri ekleyelim ve homejen kıvam alana kadar çırpalım .
  3. Bu sırada kalıbımızı yağlayıp göz kararı un serpelim harcımızı döküp 200 derece fırında konturollü formda pişirelim.
  4. Bu sırada muhallebisi için tereyağ hariç bütün materyalleri tencereye alalım karıştırarak pişirelim.
  5. Göz göz olmaya başlayınca tereyağı ek edelim ve 2-3 taşım daha kaynatıp ocaktan alalım.
  6. Çikolata sosu için sosu tencereye alalım üzerine sütü ek edip karıştırarak pişirelim.
  7. Pişen keki servis edeceğimiz kaba aksi çevirelim çabuk çıkması için ıslak bez koyalım üzerine 2- 3 kere üzerine vuralım ve kalıptan keki ayıralım .
  8. Daha sonra muhallebiyi dökelim üzerinede çikolata sosunu döküp evvel 1 saat kadar dışarıda soğutalım ,daha sonra üstünü kapatıp dolapta yaklaşık 1 gece dinlendirelim servis edelim afiyet olsun.

Tart Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Izgara Tadında Soslu Tavuk
Krep
Semizotlu Makarna Salatası
Süt Kremalı Körili Tavuk Sote
Zeytinyağlı Pancar
Limonlu Cheesecake
Hdabla | © 2025 |