Mor Lahana Turşusu

Mor Lahana Turşusu Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet orta uzunluk mor lahana
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker (isteğe bağlı fakat tavsiye edilir)
  • 1 çay bardağı üzüm sirkesi (ya da elma sirkesi)
  • 4 yemek kaşığı tuz
  • 1 su bardağı içme suyu
  • 1 adet limon suyu
  • 1 çay kaşığı limon tuzu

Mor Lahana Turşusu Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Mor lahanayı ince ince doğrayın (bıçakla yahut mandolinle).
  2. Geniş bir kapta üzerine tuz serpin, elinizle ovalayarak yumuşayana kadar yoğurun.
  3. Bu adım lahana suyunu salacak ve daha yumuşak kıvama gelecek.
  4. Ardından sirke, şeker, limon suyu, ve suyu ekleyip karıştırın. Erittiğimiz limon tuzunu ekleyelim.
  5. Karışımı cam kavanoza doldurun, ağzını sıkıca kapatın.
  6. Buzdolabında 2–3 gün beklettikten sonra hazır! (rengi canlı pembe/mor olacak. ).

Mor Lahana Turşusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

4 Malzemeli Çok Hafif Un Helvası (İpek gibi)
Lavaş Ekmek
Şeftali Reçeli
Çaylı Nescafeli Kurabiye (Farklı Tarif Arayanlara)
Yeşil Mercimekli Kabak Çorbası
Mantar Sote
Hdabla | © 2025 |