Ballı Acılı Tavuk Kalça

Ballı Acılı Tavuk Kalça Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gram tavuk kalça (iri doğranmış)
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 1 yemek kaşığı soya sosu
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı acı toz biber ve pul biber
  • 2 diş sarımsak (ezilmiş)
  • Tuz (soya tuzlu olduğu için dikkatli)

Ballı Acılı Tavuk Kalça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tavukları geniş bir kaba alın.
  2. Üzerine bal + soya sosu + salça + sarımsak + baharat + yağ , hepsini ekleyin, yeterlice harmanlayın.
  3. En az 30 dk marine edin (vaktiniz varsa 1 saat dolapta beklesin).
  4. Tavayı ısıtın, tavuklar yüksek ateşte mühürleyin , sonra altını kısıp kapağını kapat ve yumuşayana kadar pişirin.
  5. Sosun kıvam alması için son 2 dk kapağı açık pişirin, sos karamelize olsun!.

Ballı Acılı Tavuk Kalça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Elmas Kurabiye
Tyrokafteli Mezesi (Ekmek Üstüne)
Dereotlu Poğaça
Fırında Karnabahar
Limonlu Burçak Tadında Kurabiye
Çilek Reçeli
Hdabla | © 2025 |