Zeytinyağlı Fırında Baget Tavuk
Zeytinyağlı Fırında Baget Tavuk Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kg baget tavuk
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı salça
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yemek kaşığı su (hafif sulandırılmak için)
Üzeri için sos;
- 3 adet domates
- 2 diş sarımsak
Zeytinyağlı Fırında Baget Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tavukları hoş bir formda yıkayalım, süzüldükten sonra üzerine tuz serpelim, 15- 20 dk kadar bekletelim.
- Bütün baharatları salçayı ve yoğurdu bir kasede karıştıralım ,sonrasında zeytinyağı ve suyla karıştırıp tavuklarla harmanlayalım.
- 2-3 saat buzdolabında bekletelim (geceden bekletilse daha güzel).
- Sos için domatesleri ve sarımsağı rendeleyelim.
- Borcama tavukları dizelim üzerine sosu dökelim ve evvelden ısıtılmış 200 °c ye atalım piştikten sonra servis edelim afiyet olsun:).
Zeytinyağlı Fırında Baget Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












