Cevizli İrmik Tatlısı
Cevizli İrmik Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket irmik (500 gram)
- 4 su bardağı şeker
- 2 litreye yakın sıcak su
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 kase çekilmiş ceviz içi
Cevizli İrmik Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak tenceremize sıvı yağ ve tereyağı koyup üzerine bir paket irmiğimizi döküp pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.
- Daha sonra sıcak suyumuzu, şekeri ve cevizi de ekleyip karıştıralım.
- Kaynamaya başlayınca altını kısıp pişmeye bırakalım ,zaten çabucak katılaşıyor.
- Katılaştıktan sonra ocağımızdan alalım, tatlı kaselerimize doldurup ister sıcak formda servis edebilirsiniz.
- İsterseniz de 1 saat dolapta soğuduktan sonra da afiyetle yiyebilirsiniz şimdiden deneyenlere afiyet olsun.
Cevizli İrmik Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








