Muhteşem Tadı İle Porsiyonluk İrmik Muhallebisi

Muhteşem Tadı İle Porsiyonluk İrmik Muhallebisi Tanımı İçin Malzemeler

Malzemeler için :

  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 5 su bardağı süt
  • 1 paket vanilya

Üzerine bulamak için :

  • Hindistan cevizi

Muhteşem Tadı İle Porsiyonluk İrmik Muhallebisi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle uygun bir tencereye sırasıyla vanilya hariç başka tüm materyalleri ekleyip karıştıralım.
  2. Daha sonra ocağa alalım ve kısık ateşte kıvam alana kadar karıştırarak pişirelim .
  3. Kıvam almaya başladıktan sonra vanilya ekleyip 1-2 çeşit karıştırıp ocaktan alalım dikdörtgen borcama yahut yuvarlak borcama harcımızı boşaltalım ve birinci sıcaklığı çıkan kadar 10 dakikada kadar dinlendirelim .
  4. Sıcaklığı çıktıktan sonra buzdolabına alalım ve 1 saat kadar buzdolabında dinlendirelim düzgünce soğuması lazım .
  5. Süre sonunda tatlımızı kare biçiminde keselim ve hindistan cevizine bulayalım ve servise hazır.

Püf noktası 🙂 güzelce dolapta bekletmezseniz hindistan cevizine bulurken hem zorlanırsınız hem de hali bozulabilir. Küçük uzunluk dikdörtgen borcamda yaparsanız daha kalın ve daha hoş görünecektir.

Muhteşem Tadı İle Porsiyonluk İrmik Muhallebisi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Gelin Turşusu
Nar Suyu Nasıl Yapılır? (Videolu)
Evde Tavuk Döner Tarifi
Ayva Tatlısı (Karadut İle Renk Verilmiş )
Kakaolu Sade Muffin Kek
İftara Kadar Tok Tutan Sahur Salatası
Hdabla | © 2025 |