Kuru Fasulye
Kuru Fasulye Tanımı İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 2 adet soğan
- 5 6 tane yeşil biber
- 1 yemek kaşığı salça
- 2 adet domates
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- 1 tane yumurta
- 1 kilo fasulye
Kuru Fasulye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bir tencerenin içine yağları ekleyelim yağların rengi dönünce yemeklik doğradığımız soğanları ve biberleri ekleyelim.
- Soğanlar pembeleşsince salça ekleyelim ,ardından toz biber ekleyip kavuralım.
- Salça kavrulduktan sonra yumurtayı kıralım.
- Ardından küp küp doğradığımız domatesleri ekleyelim.
- Yeşil fasulyeyi ayıklayıp yıkayıp suyunu süzdürelim ve tenceremizin içine ekleyelim.
- Ocağın altını en kısığa alalım ve orta ara karıştıralım.
- Biraz kavurduktan sonra 2 çay bardağı sıcak suyu orta ara dökerek pişirelim.
Kuru Fasulye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








