Pişmeyen Yaz Kış Yiyebileceğiniz Acı Sos

Pişmeyen Yaz Kış Yiyebileceğiniz Acı Sos Tanımı İçin Malzemeler

  • 5 kilo kg domates
  • 1 kilo acı kıl biber
  • 18 diş sarımsak
  • 2 dolu yemek kaşığı tuz
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı sirke
  • 1 demet maydanoz
  • 1 yemek kaşığı kaya tuzu

Pişmeyen Yaz Kış Yiyebileceğiniz Acı Sos Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Domateslerin kabukları soyulup küp küp doğrayıp ,ardından biberler, sarımsaklar ,domatesler hepsi birlikte karıştırılır.
  2. Üzerine yağ ,sirke,kaya tuzu ,normal tuz koyulup tekrar karıştırılır.
  3. Bütün materyaller karıştırıldıktan sonra kavanozlara doldurulup bir gece dışarıda bekletilir, sonraki gün kapakları kapatılıp buzdolabında ister yazın ister kışa kadar bekletilip tüketilir afiyet olsun.

Pişmeyen Yaz Kış Yiyebileceğiniz Acı Sos Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

3 Renkli Tatlı
5 Dakikada Tahinli Kurabiye
Dereotlu Poğaça (Margarinsiz)
Poy (Kahvaltılık)
Hibeş (Antalya’dan Gelen Lezzet)
Susamlı Kek
Hdabla | © 2025 |