Patlıcan Yemeği

Patlıcan Yemeği Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kg patlıcan
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet sivri biber
  • 2 adet domates
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kara biber
  • 3 bardak su (patlıcanı bekletmek için)

Patlıcan Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle patlıcanlarımızı küp küp doğruyoruz ve 3 bardak suya 1 tatlı kaşığı tuz atıp 15 dakika bekletiyoruz.
  2. Soğan,biber ve domateslerimizi küçük küçük doğruyoruz ve zeytinyağımızı ekleyip ocakta kavuruyoruz.
  3. Renkleri dönünce salçamızı ekleyip kavuruyoruz ve baharatlarımızı ekliyoruz.
  4. Patlıcanlarımızı yıkıyoruz ve tencereye ekliyoruz ,5 dk kavuruyoruz ve ocağımızın altını kısıyoruz.
  5. Tenceremizin kapağını kapatıyoruz ve kendi suyunda pişmeye bırakıyoruz.
  6. 40-50 dk pişen patlıcanlarımız yemeye hazırdır deneyeceklere afiyet olsun.

Patlıcan Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ekşi Maya Nasıl Yapılır? (Tüm Detaylarıyla)
Ramazan Pidesi
Tam Buğday Lavaş
Mini Cheesecake (Antep Fıstığı Kremalı)
Kahvaltılık Kaşarlı Domates Biber
Pamuk Poğaça Tarifi
Hdabla | © 2025 |