2 Yufkayla 24 Dilim Patatesli Börek
2 Yufkayla 24 Dilim Patatesli Börek Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yufka
İç harcı için;
- 4 büyük uzunluk patates
- 2 orta uzunluk kuru soğan
- 2 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 2 çay kaşığı tuz
- 2 çay kaşığı karabiber
- 2 tatlı kaşığı tozbiber
Sosu için;
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay bardağı su
2 Yufkayla 24 Dilim Patatesli Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak patatesleri haşlayalım.
- Daha sonra iç harcını hazırlayalım soğanı ince ince doğrayıp yağda kavuralım.
- Soğanlar solunca üzerine salça ekleyip kavurmaya devam edelim ,haşladığımız patatesleri küp küp doğrayalım, kavrulan soğan ve salçanın üzerine doğradığımız patatesleri ekleyelim.
- Tuz ,karabiber ve pulbiber ekleyip güzelce karıştıralım ve harcımızı soğumaya bırakalım.
- İç harcımız soğurken sosumuzu hazırlayalım. Ve daha sonra bir adet yufkayı ortadan (+) halinde 4e bölelim her modüle iki yemek kaşığı zeytinyağı-su karışımı döküp fırçayla yayalım patatesli iç harcımızda bol bol koyup kenarlardan katlayıp saralım yağlanmış borcama dizelim.
- Sararken katlayıp sarmanız gerekmektedir tüm modüller bu süreci uygulayıp uzun şehitler halinde keselim kalan sosumuzdan üzerine fırçayla sürüp 200° altüst ayar fırında kızarana kadar pişirelim(pişirme mühleti yüzünde yumurta olmadığı için biraz uzun sürüyor) herkese afiyet olsun. 🌸.
2 Yufkayla 24 Dilim Patatesli Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








