2 Yufkayla 24 Dilim Patatesli Börek

2 Yufkayla 24 Dilim Patatesli Börek Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet yufka

İç harcı için;

  • 4 büyük uzunluk patates
  • 2 orta uzunluk kuru soğan
  • 2 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 2 çay kaşığı karabiber
  • 2 tatlı kaşığı tozbiber

Sosu için;

  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı su

2 Yufkayla 24 Dilim Patatesli Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak patatesleri haşlayalım.
  2. Daha sonra iç harcını hazırlayalım soğanı ince ince doğrayıp yağda kavuralım.
  3. Soğanlar solunca üzerine salça ekleyip kavurmaya devam edelim ,haşladığımız patatesleri küp küp doğrayalım, kavrulan soğan ve salçanın üzerine doğradığımız patatesleri ekleyelim.
  4. Tuz ,karabiber ve pulbiber ekleyip güzelce karıştıralım ve harcımızı soğumaya bırakalım.
  5. İç harcımız soğurken sosumuzu hazırlayalım. Ve daha sonra bir adet yufkayı ortadan (+) halinde 4e bölelim her modüle iki yemek kaşığı zeytinyağı-su karışımı döküp fırçayla yayalım patatesli iç harcımızda bol bol koyup kenarlardan katlayıp saralım yağlanmış borcama dizelim.
  6. Sararken katlayıp sarmanız gerekmektedir tüm modüller bu süreci uygulayıp uzun şehitler halinde keselim kalan sosumuzdan üzerine fırçayla sürüp 200° altüst ayar fırında kızarana kadar pişirelim(pişirme mühleti yüzünde yumurta olmadığı için biraz uzun sürüyor) herkese afiyet olsun. 🌸.

2 Yufkayla 24 Dilim Patatesli Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Nefis Kabak Sıyırma (Girit Usulü)(Videolu)
Glazürlü Aşk Kurabiye
Zeytinli Poğaça
Kurabiye Gibi Kıyır Kıyır Poğaça
Tel Şehriyeli Mülayim Çorbası
Pastane Poğaçası
Hdabla | © 2025 |