İçli Pişi
İçli Pişi Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım su bardağı süt (ılık)
- 1 su bardağı su (ılık)
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- Yaklaşık 4 su bardağı un (kontrollü)
İç harcı için;
- Eriyen yaprak tulum ve maydanoz
Kızartmak için;
- Sıvıyağ
İçli Pişi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tüm materyaller sırasıyla karıştırılır, güzelce yoğurulur.
- Ne çok sert ne de yumuşak bir hamur olacak form alabilmesi için,iyi yoğrulursa puf puf olur yoğurmak kıymetli.
- Oklavayla açılır, iç harcı koyulur ve hamurun kenarları keskin kenarlı bir kase ile yuvarlak kesilir.
- Kızgın yağda kızartılır, afiyet olsun.
İçli Pişi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








