İçli Pişi

İçli Pişi Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım su bardağı süt (ılık)
  • 1 su bardağı su (ılık)
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • Yaklaşık 4 su bardağı un (kontrollü)

İç harcı için;

  • Eriyen yaprak tulum ve maydanoz

Kızartmak için;

  • Sıvıyağ

İçli Pişi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tüm materyaller sırasıyla karıştırılır, güzelce yoğurulur.
  2. Ne çok sert ne de yumuşak bir hamur olacak form alabilmesi için,iyi yoğrulursa puf puf olur yoğurmak kıymetli.
  3. Oklavayla açılır, iç harcı koyulur ve hamurun kenarları keskin kenarlı bir kase ile yuvarlak kesilir.
  4. Kızgın yağda kızartılır, afiyet olsun.

İçli Pişi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Peynirli Poğaça
Lahana Sarması
Lezzetinden Bayılacağınız Muzlu Pankek (Böyle Lezzet Hiç Bir Yerde Bulunmaz️)
Hamsili Yemek
Nefis Taze Fasulye
Muzlu Ve Lotuslu Magnolia
Hdabla | © 2025 |