Tam Kıvamında Enfes Profiterol
Tam Kıvamında Enfes Profiterol Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı un
- 125 gram tereyağı
- 3 adet yumurta
Profiterol kreması için;
- 2,5 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı un
- 1,5 tatlı bardağı şeker
- 1 adet yumurta
- 1 paket vanilya
Çikolata sosu için;
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 1,5 yemek kaşığı kakao
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- 1,5 yemek kaşığı un
Tam Kıvamında Enfes Profiterol Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamur için sos tenceresine 1 su bardağı su ve tereyağını koyalım.
- 1 su bardağı unu ekleyelim, biraz karıştırıp ocaktan alalım.
- 15 dakika hamurun soğumasını bekleyelim. (hızlı soğuması için diğer küçük bir kaba alabilirsiniz. ) sonrasında 3 adet yumurtayı teker teker kırıp yoğuralım. Ben yumurtaları kırıp, elimle yoğuruyorum, daha kolay oluyor. Yumurtayı kırmadan evvel hamurun nitekim sıcak olmaması lazım yoksa yumurta içinde pişer.
- Yağlanmış tepsiye, kaşık yardımı ile yahut sıkma torbası ile fotoğrafta ki gördüğünüz boyutlarda biraz boşluk olacak halde yerleştirelim.
- Isıtılmış fırına, 180 derece altlı üstlü fansız ayarda, orta rafta üzeri kızarana kadar 40 dakika pişirelim. Fırından fırına nazaran değişebileceği için denetim etmekte yarar var.
- Onlar pişerken profiterol kremasını hazırlayalım. Vanilya hariç başka materyalleri bir tencereye koyarak kremayı pişirelim.
- Krema ağırlaşınca ve balonlar çıkmaya başladığında ocaktan alabilirsiniz. Altını çok açmayın.
- Ocaktan aldıktan sonra vanilyayı ekleyip biraz daha karıştıralım.
- Sonrasında borcam şekli bir kaba kremayı dökün ve yayın.
- Bu yayma süreci kremanın süratli soğumasını sağlayacak.
- Üzerini fotoğrafta ki üzere streçleyelim.
- Streç kremaya değecek halde boşluksuz olmalı ki, kabuk tutmasın.
- Oda sıcaklığına gelince buzdolabına kaldıralım ve 1 saat dinlendirelim.
- Hamurlar pişip, oda sıcaklığında soğuduktan sonra, soğuyan kremayı, hamurları bıçak ile ikiye bölüp içine tatlı kaşığı ile ya da varsa krema sıkma torbası ile içlerini krema ile doldurun ve tepsiye dizin. Krema konusunda elinizi korkak alıştırmayın :).
- Gelelim çikolata sosu tanımına. İsterseniz hazır çikolata sosu da kullanabilirsiniz. Lakin bu çok daha lezzetli oluyor.
- Çikolata sosu için tüm gereçleri küçük bir tavaya alıp karıştırarak orta-kısım ateşte pişirin.
- Ağırlaşınca ve kaynamaya başlayınca kapatın.
- Buharı çıkana kadar orta ara karıştırın. Sosu asla sıcak dökmeyin yeterlice soğusun.
- Tüm profiterolleri doldurduktan sonra üzerine çikolata sosunu gezdirin.
Tam Kıvamında Enfes Profiterol Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

















