Kayseri Yağlaması

Kayseri Yağlaması Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 paket instant maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 5 su bardağı un

İç harcı için;

  • 500 gram kıyma
  • 2 adet soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 adet kırmızı biber
  • 2 adet domates
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon

Üzeri için;

  • Sarımsaklı yoğurt

Kayseri Yağlaması Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kayseri yağlamasının hamuru için yoğurma kabına un, maya, tuzu şekeri alarak karıştıralım.
  2. Üzerine süt, su ve sıvı yağı ekleyerek yumuşak kıvamlı hamur elde edinceye kadar yoğuralım.
  3. Kıvam alan hamurumuzun üzerini bezle örterek 30/40 dakika mayalanmaya bırakalım.
  4. Kıymalı harç için kıymayı kavuralım.
  5. Kıymanın rengi dönüp suyunu çektikten sonra üzerine zeytinyağı ve tereyağını ekleyerek 3/4 dakika kavuralım.
  6. Doğranmış soğan, sarımsak, kırmızı ve yeşil biberi de materyallerimizin üzerine ekleyelim, kavuralım.
  7. Daha sonra salça, karabiber, kimyon, pul biber ve tuzu ekleyerek karıştıralım.
  8. Domatesi de tavaya alalım, (kabuklarını soydum daha hoş oluyor )karıştıralım.
  9. Sıcak suyu ek edip, kıyma suyunu çekinceye kadar 10 dakika kısık ateşte pişirelim.
  10. Mayalanan hamuru tezgaha alalım.
  11. Kenarlardan içe gerçek toplayarak hamurun havasını alalım.
  12. Toparladığımız hamuru 12 eşit kesime bölelim ve her bir parçayı beze haline getirelim.
  13. Bezelerimizin tamamını hazırladıktan sonra üzerlerinin beklerken kurumamaları için streç sinemayla yada bezle örtelim.
  14. Ardından un serptiğimiz tezgahta bezeleri sırasıyla yaklaşık bir servis tabağı boyutuna gelinceye kadar açalım.
  15. Hamuru açtıktan sonra fazla ununun dökülmesi için yavaşça sallayalım.
  16. Ardından ısıttığımız yapışmaz tavaya hamuru yerleştirelim, orta ateşte sık sık çevirerek pişirmeye başlayalım.
  17. Hazırladığımız lavaşı geniş bir tabağa alalım üzerine iç harcımızdan bir kaşık yardımıyla yerleştirerek her yerine gelecek formda yayalım.
  18. Lavaşlarımızı bu biçimde ortalarına kıymalı harç koyarak üst üste yerleştirelim.
  19. Kıymalı harcın tamamı bitinceye kadar bu formda lavaşlarımızı kat kat yerleştirmeye devam edelim.
  20. Son olarak yağlılarımızın üzerine sarımsaklı yahut sarımsaksız yoğurdu çırparak gezdirelim ve dilimleyerek servis edelim.

Kayseri Yağlaması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fındıklı İrmikli Tatlı
Lahmacun Yanı Yeşillik Tabağı
Ege Usülü Zeytinyağlı Börülce
Kremalı Domates Çorbası
Hamburger Ekmeği
Bebek Lor Peyniri (Ek Gıda)
Hdabla | © 2025 |