Baklavalık Yufkayla Enfes Börek
Baklavalık Yufkayla Enfes Börek Tanımı İçin Malzemeler
- 28 adet baklavalık yufka (bir fırın tepsisi için)
Sosu için;
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı su
- 2 yumurta (sarısı üzerine ayrılacak)
İç harcı;
- Doğal köy peyniri (market peyniri de kullanabilirsiniz)
- Kaşar peynir
- Lor peyniri
Üzeri için;
- Yumurta sarısı
- Çörek otu
- Susam (isteğe bağlı)
Baklavalık Yufkayla Enfes Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
- 1 adet baklavalık yufkamızı tezgaha serip sosumuzu sürelim ve üzerine yufka koyalım.
- Üzerine yufka koyup her yufkada soslayarak, bu süreci 4. Yufkaya kadar yapalım.(ben öbür tepsimi 3 yufkayla yaptım, epey lezzetli oldu, deneyebilirsiniz).
- 4. Yufkaya geldiğimizde az sos sürüp, (diğerleri üzere çok sürmeyelim, yalnızca hafif ıslansın) üzerine iç harcımızdan koyalım.(iç harcını isterseniz sade kaşarlı, kaşar+peynirli ve köy peynirli olarak farklı farklı koyabilirsiniz).
- Yufkalarımızı kenarlarından tutup saralım. (istediğiniz biçimde sarabilirsiniz, dairesel vb).
- Ardından tepsimize yerleştirelim.
- Bu sürece tepsimiz dolaba kadar devam edelim.
- Tepsimiz dolduktan sonra yufkalarımızın üzerine fırça yardımıyla içine sürdüğümüz sostan, kenarlarını da ıslatarak düzgünce sürelim.
- Son olarak yumurtamızı sürüp, çörek otumuzu ekleyelim. (isteğe bağlı susam ekleyebilirsiniz. ).
- Önceden ısıtılmış 180derece fırında alt üst olarak 25/30 dk kadar pişirelim.
- Pişen böreklerimizi sıcak sıcak servis edelim.
- İsterseniz soğuduktan sonra buzdolabı poşetine dizip buzluğa atabilirsiniz, çıkardıktan sonra ısıtıp tüketilebilir.
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 🍀💫.
Baklavalık Yufkayla Enfes Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















