Baklavalık Yufkayla Enfes Börek

Baklavalık Yufkayla Enfes Börek Tanımı İçin Malzemeler

  • 28 adet baklavalık yufka (bir fırın tepsisi için)

Sosu için;

  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı su
  • 2 yumurta (sarısı üzerine ayrılacak)

İç harcı;

  • Doğal köy peyniri (market peyniri de kullanabilirsiniz)
  • Kaşar peynir
  • Lor peyniri

Üzeri için;

  • Yumurta sarısı
  • Çörek otu
  • Susam (isteğe bağlı)

Baklavalık Yufkayla Enfes Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. 1 adet baklavalık yufkamızı tezgaha serip sosumuzu sürelim ve üzerine yufka koyalım.
  2. Üzerine yufka koyup her yufkada soslayarak, bu süreci 4. Yufkaya kadar yapalım.(ben öbür tepsimi 3 yufkayla yaptım, epey lezzetli oldu, deneyebilirsiniz).
  3. 4. Yufkaya geldiğimizde az sos sürüp, (diğerleri üzere çok sürmeyelim, yalnızca hafif ıslansın) üzerine iç harcımızdan koyalım.(iç harcını isterseniz sade kaşarlı, kaşar+peynirli ve köy peynirli olarak farklı farklı koyabilirsiniz).
  4. Yufkalarımızı kenarlarından tutup saralım. (istediğiniz biçimde sarabilirsiniz, dairesel vb).
  5. Ardından tepsimize yerleştirelim.
  6. Bu sürece tepsimiz dolaba kadar devam edelim.
  7. Tepsimiz dolduktan sonra yufkalarımızın üzerine fırça yardımıyla içine sürdüğümüz sostan, kenarlarını da ıslatarak düzgünce sürelim.
  8. Son olarak yumurtamızı sürüp, çörek otumuzu ekleyelim. (isteğe bağlı susam ekleyebilirsiniz. ).
  9. Önceden ısıtılmış 180derece fırında alt üst olarak 25/30 dk kadar pişirelim.
  10. Pişen böreklerimizi sıcak sıcak servis edelim.
  11. İsterseniz soğuduktan sonra buzdolabı poşetine dizip buzluğa atabilirsiniz, çıkardıktan sonra ısıtıp tüketilebilir.

Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 🍀💫.

Baklavalık Yufkayla Enfes Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Zeytinyağlı Kabak Yemeği
Karışık Meyveli Köstebek Pasta
Böreklik Hamurdan Gözleme
Tüm Detaylarıyla Karamel Şurubu Tarifi
Yulaf Ekmeği
Reyhan Şerbeti
Hdabla | © 2025 |