Velibaht (Belbağı)

Velibaht (Belbağı) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket instant maya
  • 5-6 su bardağı un

İçine;

  • 2 adet haşlanmış patates
  • 1 adet soğan
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı toz pul biber
  • 1 çay kaşığı nane

Üzerine;

  • 2 yemek kaşığı tereyağı

Velibaht (Belbağı) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yoğurma kabına süt ,şeker ve su ekleyip karıştırıyoruz.
  2. 5dk mayalandıktan sonra geriye kalan materyalleri ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
  3. Hamurumuz iki katına çıkana kadar mayalanmaya bırakıyoruz.
  4. Hamur mayalanirken patatesleri haşlayıp eziyoruz.
  5. Tavada doğranmış soğanları soteliyoruz.
  6. Patates,tuz ve baharatları ek edip karıştırıyoruz.
  7. Mandalina büyüklüğünde kesimler koparıp elimizle yuvarlıyoruz.
  8. Ben 14 bezeye ayırdım.
  9. Hafif unlayarak yemek tabağı büyüklüğünde açıyoruz.
  10. İçine patatesli harçtan koyup d halinde katlıyoruz.
  11. Yanmaz tavada orta ateşte önlü gerili pişiriyoruz.
  12. Piştikten sonra tereyağıyla yağlıyoruz. Afiyet bal şifa olsun ♥️.

Velibaht (Belbağı) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

İce Americano
Çilek Soslu Trileçe
Kabardıkça Kabaran Pudingli Yumuşacık Kek (Videolu)
Asla Çatlama Yapmayan İçli Köfte
Annemin Köftesi
Haşhaşlı Çörek
Hdabla | © 2025 |