Cevizli Tarçınlı Portakallı Kek

Cevizli Tarçınlı Portakallı Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet büyük uzunluk yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 adet portakal suyu ( yarım su bardağı )
  • Yarım su bardağı ceviz
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 adet portakal kabuğu rendesi
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tuzu

Su bardağı ölçüsü 200 ml

Cevizli Tarçınlı Portakallı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle yumurta ve şekeri uygun bir kapta mikser ile bir iki dakikada çırptıktan sonra sırasıyla süt, sıvı yağ ve portakal suyu ek edilerek karıştırılır .
  2. Daha sonra tarçın, portakal kabuğu rendesi ek edip karıştırılır.
  3. Ardından un ve kabartma tozu ek edilerek güzelce karıştırın.
  4. Tereyağı ile yağladığımız kek kalıbına boşaltıp evvelden ısıtılmış 175 derecede yaklaşık 50 dakika denetimli bir formda pişirilir.
  5. Sürenin sonunda fırın söndürülüp kapağı aralanır kek ılınana kadar fırında bekletilir kekimiz ılındıktan sonra fırından çıkarılır ve servis edilir deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Cevizli Tarçınlı Portakallı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kırmızı Pancar Mezesi
Arpa Şehriye Pilavı Tarifi (Videolu)
Patlıcan Mezesi
Kestane
İki Renkli Şerbetli Tatlı
+8 Yoğurtlu Yulaf Ezmesi
Hdabla | © 2024 |