Tavuklu Çökertme Kebabı (Her Hafta Yemek İsteyeceksiniz)
Tavuklu Çökertme Kebabı (Her Hafta Yemek İsteyeceksiniz) Tanımı İçin Malzemeler
Tavuk için:
- 400 gram tavuk göğsü (ince şeritler halinde kesilmiş)
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 diş sarımsak (rendelenmiş)
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- Kekik
Patates için:
- 2 adet büyük patates
Kızartmak için:
- Sıvı yağ
Üzeri için:
- 1 kase sarımsaklı yoğurt
Tavuklu Çökertme Kebabı (Her Hafta Yemek İsteyeceksiniz) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yoğurt, salça, zeytinyağı, sarımsak ve baharatlarla harmanla, 30 dk buzdolabında beklet.
- Patatesleri ince jülyen doğra. Nişastasını almak için buzlu soğuk suda 15 dk beklet. Suyunu süzüp düzgünce konseye, tuzunu bu evrede ekle. Bol yağda çıtır olana kadar kızart.
- Tavayı ısıt, marine edilmiş tavukları gerili önlü sotele.
- Tabağa evvel çıtır patates, üzerine sarımsaklı yoğurt, en üste sotelenmiş tavukları koy.
Tavuklu Çökertme Kebabı (Her Hafta Yemek İsteyeceksiniz) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


















