Islak Soslu Nutellalı Kek

Islak Soslu Nutellalı Kek Tanımı İçin Malzemeler

Kakaolu kek için;

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı ayçiçek yağı
  • 1 su bardağı süt
  • 2,5 su bardağı un
  • 5 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Islak sos (nutellalı) için;

  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 2 yemek kaşığı nutella
  • ½ (yarım) su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Islak Soslu Nutellalı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurtaları ve şekeri mikserle yaklaşık 5 dakika çırp. Karışım mayonez kıvamına gelmeli ve üzerinde ufacık baloncuklar oluşmalı. Ardından yağı yavaş yavaş ekleyerek çırpmaya devam et.
  2. Yağ karışınca, tıpkı halde sütü de çırparak ekle. Artık mikseri bırakıyoruz.
  3. Kuru gereçleri farklı bir kapta çırpma teli ile karıştır.
  4. Bu karışımı bir tel süzgeç yardımıyla eleyerek, sıvı karışımın içine etaplı olarak ekle.
  5. Karıştırma sürecini spatula ile, dıştan içe gerçek ve yavaş yavaş yap. Mikser asla kullanılmamalı.
  6. Önceden ısıtılmış 180°c fırında, alt-üst ayarda (fanlı) yaklaşık 40–45 dakika pişir. Birinci 30 dakika fırının kapağını açma; sonra kürdan testiyle pişip pişmediğini denetim edebilirsin.
  7. Sosun hazırlanışı için; süt ve kakaoyu küçük bir tencerede karıştırarak ısıtmaya başla. Kaynama noktasına gelmeden hemen önce ocağı kıs, orta vermeden karıştır.  Akabinde nutella ve tereyağını ekle.
  8. Malzemeler eriyip sos parlak ve akışkan kıvam aldığında yaklaşık 2 dakika kadar daha karıştır, sonra ocaktan al.
  9. Sosu dinlenmeye al fakat orta ara karıştır, üstü kabuk tutmasın diye.
  10. Final dokunuşu fırından çıkan sıcak kekin üzerine sosu yavaşça dök. Kek sosu içine çeke çeke tam bir ıslak kek kıvamı alacak.

Islak Soslu Nutellalı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Hamurunda Patates Olan Nefis Poğaça
Fit Islak Kek
Kalpli Ayıcık Kurabiye
Yaz Sıcağında İçinizi Serinletecek Limonata Tarifi
Mantarlı Bulgur Pilavı
Meyve Püresi (+5 Ek Gıda)
Hdabla | © 2025 |