Çilekli Magnolya (Videolu)
Çilekli Magnolya Tanımı İçin Malzemeler
Kreması için;
- 1 litre süt
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası
- 3 yemek kaşığı un
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilya
- 1 paket sıvı krema
- 500 gram çilek
- 1 paket kakaolu petibör bisküvi
Çilekli Magnolya Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tencereye süt, yumurta sarısı, toz şekeri, un ve mısır nişastayı olarak güzelce karıştıralım tencereyi ocağa alalım, orta hararetli ateşte kaynayana kadar daima karıştırarak pişirelim.
- Koyulaşınca ocaktan alıp, bir paket şekerli vanilin ve tereyağını ek ederek karıştıralım üzerini streçle kapatıp oda ısısına gelene kadar bekletelim.
- Tamamen soğuyan kremanın içerisine bir paket sıvı kremayı döküp çırpıcı ile pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın.
- Çilekleri ince ince dilimleyin bisküviyi rondodan geçirip toz haline getirin tabakların altına bisküvi kenarlarına çilekleri dizelim.
- Üzerine kremayı dökerek kalan bisküvileri üzerine döküp yarım saat dinlendirip servis edelim afiyetler olsun ayrıntılı tanım için tıklayın👇.
Çilekli Magnolya Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












