Balkabaklı Glutensiz Muffin

Balkabaklı Glutensiz Muffin Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı balkabağı püresi
  • 3 adet yaş hurma (çekirdeksiz, ezilmiş)
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı pancar yerfıstığı ezmesi (isteğe bağlı)
  • 2 yemek kaşığı hindistancevizi unu
  • 1 yemek kaşığı keçiboynuzu unu
  • 1 yemek kaşığı öğütülmüş keten tohumu
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu (veya karbonat + 1 damla limon)
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı tarçın
  • 1 tutam zencefil (isteğe bağlı)
  • 1 tatlı kaşığı zeytinyağı yahut hindistancevizi yağı

Balkabaklı Glutensiz Muffin Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hurmaları sıcak suda 5 dakika bekletip çatalla ezin.
  2. Yumurta, balkabağı püresi ve yerfıstığı kremasını çırpın.
  3. Kuru gereçleri başka bir kapta karıştırın.
  4. Tüm materyalleri birleştirip yumuşak, kaşığa gelen bir hamur elde edin. Çok katı olursa 1-2 kaşık bitkisel süt yahut su ile açabilirsiniz.
  5. Muffin kalıplarına paylaştırın, üzerini ceviz ile süsleyin yahut içine ek edin.
  6. Önceden ısıtılmış 175°c fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Kürdan testini yapın.

Balkabaklı Glutensiz Muffin Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Karamelize Şerbetli Revani
Muzlu Ve Lotuslu Magnolia
Kakaolu Kek Tarifi
Portakallı Sütlü Tatlı
Hibisküs Reyhan Karışımı Şerbet
Harika Waffle Tarifi
Hdabla | © 2025 |