Kaptandan Enfes Pratik Lor Tatlısı
Kaptandan Enfes Pratik Lor Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı ince irmik
- 200 gram lor peyniri (tuzsuz kremamsı ayvalık loru diye bir lor kullanıyorum bu tanım için)
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- Yarım çay kaşığı karbonat (gözenekli olması için)
Şerbet için;
- 2.5 su bardağı toz şeker
- 2.5 su bardağı su
- 5,6 damla limon
Kaptandan Enfes Pratik Lor Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamurdan evvel şerbet hazırlanır ve ılıması için bırakılır.
- Hamur için lor peyniri, yağ, yumurta, irmik bir kapta güzelce karıştırılır. Daha sonra un, kabartma tozu, karbonat ve vanilya eklenerek güzelce hamur hazırlanır. 5,10 dakika dinlenmesi sağlanır. Hamur hafif yağlı ve yumuşak kıvamda olmalıdır.
- Fırın 200-220 dereceye ayarlanır. Yanmaz kağıt üzerine orta büyüklükte hamurlar tepsiye dizilir.
- Yaklaşık 15 dakika, evvel fırının alt kısımda sonra da 10 dakika üst kisminda hafif pembeleşesiye kadar pişirilir. Yahut turbo modunda fırın ortasında 25 dakika pişirilir. Fırın kapağı çok fazla açılıp kapatılmaz, kabarması gecikmesin diye.
- Aynı tepside kağıt alınarak yahut öteki tepside borcamda üzerine şerbet ek edilir. Bu esnada şurup kaşık ile üzerine bir kaç kez gezdirilir.
- Kapatılan fırında 5-10 dakika şerbetli olarak dinlendirilir. Dışarıda soğuduktan sonra buz dolabında bekletilir. Çok hafif bir tatlı. Kalbura bastının lor peynirlisi diyelim. Birinci günde genelde bitiyor. Afiyet olsun.
Kaptandan Enfes Pratik Lor Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
















