Mısır Çorbası
Mısır Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı konserve mısır
- 1 su bardağı süt
- 4 su bardağı tavuk suyu
- 1 buçuk yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı un
- 2 çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Yarım çay kaşığı pulbiber
Mısır Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Konserve mısırın suyunu süzün.
- Derin bir tencereye tereyağı ve zeytinyağı koyun tereyağı eriyince unu ekleyip iki dakika kavurun sonra sütü ekleyip, bir dakika karıştırın sonra tavuk suyunu ekleyip, kaynayana kadar ortada bir karıştırın.
- Su kaynayınca mısır tuz karabiber ve pulbiberi ekleyip, karıştırın iki dakika daha kaynatın. Akabinde çorbanız servise hazırdır. Afiyet olsun.
Mısır Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






