Fırında Tavuklu Tava (Evde Ne Varsa Tavası)
Fırında Tavuklu Tava (Evde Ne Varsa Tavası) Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet tavuk göğsü
- 15 adet arpacık soğan
- 1 adet büyük patates (küçükse 2 adet)
- 5 adet yeşil biber
- 2 adet domates
- 4 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 silme tatlı kaşığı biber salçası
- 1 çay bardağı zeytinyağ
- Tuz
- Pulbiber
- Karabiber
- Kimyon
- Kırmızı toz biber
- 1 tutam kekik
Fırında Tavuklu Tava (Evde Ne Varsa Tavası) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle tavukları göğsünü küçük küp küp doğrayalım.
- Soğanları soyalım. Biberleri, patatesi ve sarımsakları küp küp doğrayalım.
- Domatesin kabuğunu soyup, küp küp doğrayalım.
- Bütün gereçleri tepsiye koyup üzerine salça, tuz, baharat ve sıvı yağı ve 1 su bardağı suyu ekleyip karıştıralım.
- Üzerini folyo yada yağlı kağıt ile kapatıp 45 dk pişirelim. Sonra üzerini açıp 15 dk üzeri kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.
Not:Bu tarife meskende kalan sebzelerden (patlıcan, kapya biber gibi) ekleyebilirsiniz.
Fırında Tavuklu Tava (Evde Ne Varsa Tavası) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













