Hint Yemeği (Dhal Baingan Ya Da Dal Baingan)

Hint Yemeği (Dhal Baingan Ya Da Kısım Baingan) Tanımı İçin Malzemeler

  • 900 gram küp küp doğranmış patlıcan
  • 450 gram küp küp doğranmış soğan
  • 450 gram küp küp doğranmış domates
  • 200 gram 30dk sıcak suda ıslatılmış kırmızı mercimek
  • 4 diş rendelenmiş sarımsak
  • 35 gram sivri biber (acı)
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 1 çay kaşığı kişniş
  • 1 çay kaşığı acı toz biber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • Yarım çay kaşığı zencefil
  • 50 gram domates salçası
  • 50 ml zeytinyağı
  • 50 gram tereyağı
  • 610 ml sıcak su

Ayrıca soğanları kavurmaya;

  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı
  • Yarım çay bardağı sıcak su

Üzerine;

  • 300 gram yoğurt(az su ile açılır)
  • Taze kişniş yaprakları bulamazsanız maydanozda olur

Hint Yemeği (Dhal Baingan Ya Da Kısım Baingan) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Patlıcanlar suyun içerisine 1 tatlı kaşığı tuz ve yarım limon suyu eklenerek 30 dk bekletilip süzülür ve fırın tepsisine yayılıp 50 ml zeytinyağı gezdirilir. 200 derece fırında pişirilir yaklaşık 30-40 dk ortası.
  2. Soğanlar ve sarımsaklar 5 yemek kaşığı zeytinyağı ve 1 yemek kaşığı hindistan cevizi yağında pembeleşene dek kavrulur.
  3. Baharatlar, tuz ve sivri biber eklenir yarım çay bardağı su eklenir 1 dk daha kavrulur. Salça eklenir biraz kavrulunca domates eklenir mercimekler eklenir biraz kavrulup 610 ml sıcak su eklenir kapağı kapatılır ve mercimekler pişirilir.
  4. Daha sonra pişen patlıcan tencereye eklenir 90 ml sıcak su ek edilir ve 30 dk daha pişirilir. Tereyağ eritilir 1 tatlı kaşığı toz biber eklenir 30 sn kadar karıştırılır ve ocaktan alınır.
  5. Servis edilecek tabağa yemekten alınır üzerine az su ile açılan yoğurttan gezdirilir, tereyağı gezdirilir taze kişniş yaprakları kıyılıarak serpilir ve naan ekmeği ya da pirinç pilavı ile servis edilir. Afiyet şifa olsun☺️

Hint Yemeği (Dhal Baingan Ya Da Kısım Baingan) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

El Açması Patatesli Börek
Tavada Yalancı Su Böreği (Dışı Çıtır Çıtır İçi Yumuşacık)
Kuzu Kol
Dereotlu Peynirli Poğaça
1 Adet Portakal İle Mis Kokulu Kek Tarifi
Tepsi Keki
Hdabla | © 2025 |