Karabuğday Salatası
Karabuğday Salatası Tanımı İçin Malzemeler
- 1.5 su bardağı karabuğday
- Haşlamak için su ve tuz
- 1 adet havuç
- 1 adet domates
- Dilediğiniz kadar maydanoz, dereotu, nane, fesleğen
Havucu sotelemek için;
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
Üstüne;
- Dilediğiniz peynir
Karabuğday Salatası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle tanımımız diyet içindir dilerseniz yağ ve farklı sebzeler soslarla hazırlayabilirsiniz.
- Karabuğdayı tuz ve su ile haşlıyoruz 20-25 dakikada yumuşayacaktır. Suyunu süzüp kenara alıyoruz.
- Rendelenmiş havucu 2 yemek kaşığı zeytinyağı da soteleyip ekliyoruz.
- Ardından yeşillikler doğrayıp domateside ekliyoruz servis esnasında üzerine peynir ekliyoruz ben diyete uygun olması açısından ekstradan yağ eklemedim afiyet olsun.
Karabuğday Salatası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







