Bulgurlu Yaprak Sarma
Bulgurlu Yaprak Sarma Tanımı İçin Malzemeler
- 1 yemeklik asma yaprağı (50-60 adet)
- 1 çay bardağı ince bulgur
- 1 küçük uzunluk soğan
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1/4 (çeyrek) çay bardağı zeytin yağı
- 1 çay kaşığı limon tuzu
- Tuz
Üzeri için;
- 2 adet rende sarımsak
- Zeytin yağı
Bulgurlu Yaprak Sarma Tanımı Nasıl Yapılır?
- Asma yapraklarını suya yatırıp yumuşatıyoruz.
- Bulguru sıcak suyla ıslatıp, şişmesi için bırakıyoruz. Akabinde soğanı ince ince doğruyoruz.
- Şişen bulguru içine soğanı, salçayı, tuzu yağı ve limon tuzunu atıp kısır üzere yapıyoruz.
- Yaptığımız içle yapraklarımızı sarıp, tencereye diziyoruz. Üzerine dolma kapağı yerleştirip üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip pişiriyoruz.
- Pişerken içinden 2 3 yemek kaşığı yemeğin suyundan ayırıp, ayırdığımız suya 2 adet sarımsak rendeliyoruz. Yemeğin altını kapattıktan sonra sarımsaklı suyu üzerine gezdirip, kapağı kapatıyoruz.
- Servis ederken üzerine yarım limonun suyunu ve 1 yemek kaşığı kadar zeytinyağını gezdiriyoruz. Afiyet olsun.
Bulgurlu Yaprak Sarma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






