Bulgurlu Yaprak Sarma

Bulgurlu Yaprak Sarma Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 yemeklik asma yaprağı (50-60 adet)
  • 1 çay bardağı ince bulgur
  • 1 küçük uzunluk soğan
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1/4 (çeyrek) çay bardağı zeytin yağı
  • 1 çay kaşığı limon tuzu
  • Tuz

Üzeri için;

  • 2 adet rende sarımsak
  • Zeytin yağı

Bulgurlu Yaprak Sarma Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Asma yapraklarını suya yatırıp yumuşatıyoruz.
  2. Bulguru sıcak suyla ıslatıp, şişmesi için bırakıyoruz. Akabinde soğanı ince ince doğruyoruz.
  3. Şişen bulguru içine soğanı, salçayı, tuzu yağı ve limon tuzunu atıp kısır üzere yapıyoruz.
  4. Yaptığımız içle yapraklarımızı sarıp, tencereye diziyoruz. Üzerine dolma kapağı yerleştirip üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip pişiriyoruz.
  5. Pişerken içinden 2 3 yemek kaşığı yemeğin suyundan ayırıp, ayırdığımız suya 2 adet sarımsak rendeliyoruz. Yemeğin altını kapattıktan sonra sarımsaklı suyu üzerine gezdirip, kapağı kapatıyoruz.
  6. Servis ederken üzerine yarım limonun suyunu ve 1 yemek kaşığı kadar zeytinyağını gezdiriyoruz. Afiyet olsun.

Bulgurlu Yaprak Sarma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yalancı Tavuk Göğsü
Erişteli Yeşil Mercimek Yemeği (Tutmaç Çorbası)
Gırık
Taze Fasulye Yemeğinden Sıkılanlar İçin Fasulye Fit Börek
Yoğurtlu Kıymalı Karnıbahar
Susamlı Simit Poğaça
Hdabla | © 2025 |